• A kosarad üres.
 

Segíts, hogy ők is gyerekek lehessenek!

Támogatásként a projektre elköltött teljes hozzájárulás: 260.000 Ft

Sikerült, szuper hét volt! Hatalmas élmény a gyerekeknek, nagy segítség az őket egyedül nevelő  szülőknek. Volt minden, ami egy klassz nyári táborban kell: kézműves foglalkozás, látogatás a Parlamentben, játszótér, Állatkert, közös zenélés, és a hét méltó lezárásaként egy varázslatos előadás a Fővárosi Nagycirkuszban!

Miben segítettetek?

– élményeket adni, azokat nélkülözni kénytelen gyerekeknek,
– megnyugtató megoldást kínálni gyermekeiket egyedül nevelő szülőknek,
– lehetőséget teremteni az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítványnak, hogy nemes küldetésük minél több csonka családot elérjen.

Örülünk, hogy ez a szuper nyári tábor a Phi Alapítvány, vagyis a Ti támogatásotoknak köszönhetően valósulhatott meg. Köszönjük!

Ők is gyerekek lehettek!

Nézd meg miket csináltak a gyerekek!

Olvasd el a csapat beszámolóját!

Részletesebben a Projektről

Miben segítettél?

  • élményeket adni, azokat nélkülözni kénytelen gyerekeknek,
  • megnyugtató megoldást kínálni gyermekeiket egyedül nevelő szülőknek,
  • Lehetőséget teremteni az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítványnak, hogy nemes küldetésük minél több csonka családot elérjen.

Kiken segítettél?

  • gyerekeken, akiket egyetlen szülő nevel, nehéz körülmények között,
  • nehéz sorsú szüleiken, akik a nyári szünidő miatt patthelyzetben vannak.

Mivel segítettél?

  • testet, szellemet építő nyári napközis táborozási lehetőség biztosításával,
  • gyermekek háromszori étkeztetésével,
  • önkéntes szakemberek felügyeletével minőségi programokkal.

Mennyi pénzre volt szükség?

250.000 Ft volt a projekt költségvetése

Ki voltak a partnerünk ebben a projektben?

Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány

MINDEN GYEREKNEK JÁR A GYEREKKOR, AKKOR IS HA EGYSZÜLŐS!

Magyarországon több mint félmillió gyerek mellől hiányzik az egyik szülő – ők azok, akiknek a szülei elváltak, özvegyen maradtak, akiknek az édesapja nem vállalta az apaságot vagy akiknek az édesanyja egyedül vállalta a szülőséget – akár vér szerint, akár örökbefogadással.

Az egyszülős családok kb. fele szegény vagy mélyszegény, így sok egyszülős gyerek életéből hiányoznak olyan dolgok, amelyek más gyerek számára természetesek. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy gyakran kimaradnak az élmények, hiszen egy nehéz helyzetben élő család számára a szabadidős költségek kerülnek ki legelőször a költségvetésből.

A nyári táborok és szabadidős rendezvények nem csak a gyerekek szempontjából fontosak, a nyári szünidő tíz hete sok egyedül nevelő szülő szempontjából rendkívül nehezen megoldható problémát is jelent, hiszen a szülőnek nincs ennyi szabadsága és sok család életéből hiányzik a nagyszülő, a tágabb család, akik be tudnák vállalni a fennmaradó heteket.

A táborozás költségei sok család számára elérhetetlenek. Így számos gyermek cselleng az utcákon június közepe és augusztus vége között. Az Egyszülős Központ az elmúlt két évben többféle tábort szervezett már egyszülős gyerekeknek, az idén pedig olyan nyári napközis tábort ajánlott ezeknek a  lurkóknak, ahol élményeket, programokat tapasztalhattak meg, amik gyakran kimaradnak az életükből.

Fontos, hogy a napközis tábor kiinduló- és végpontja az Egyszülős Központ volt, amelynek belvárosi elhelyezkedése okán a szülők számára könnyen megoldható volt a gyerek behozatala, és délutáni “összegyűjtése”. A nyári napközis táborban olyan programokat kínáltunk, amelyekre maguktól biztosan nem jutottak volna el a gyerekek.

Fontos hangsúly került a sportra, a mozgásra, a játékos önfeledtségre. Az egyszülős gyerekek gyakran túl hamar felnőnek, mivel a hiányzó szülő okán túl gyorsan válnak “kis felnőtté”, ráadásul többször szembesülnek olyan nehézségekkel, amikkel gyerekként még nem kellene.

Ezt a mindenki számára rossz folyamatot úgy lehet lelassítani, vagy megszüntetni, ha legalább néhány olyan hetet biztosítunk a számukra, amikor semmilyen felnőtt elvárással nem kell megküzdeniük és gyerekek lehetnek a legjobb értelemben.

Aktuális projektjeink

projektek

Környezetvédelem tudatosság által

Magyarország leghasznosabb és leglátványosabb ökológiai lábnyom kalkulátorát készítjük, ajánlásokkal, magyarázatokkal és megváltási lehetőségekkel.

0
Összegyűlt
618,597Ft
Cél
740,000Ft
phi/projektek

PHI egyszeri támogatás

Légy támogatónk, amivel az egyes projekteken túl magát a missziónkat mozdítod elő, lehetőséget teremtve arra, hogy sokaknak segíthessünk.