A φ-misszió

A PHI Alapítvány egy nyitott, élő közösség, amely mindenkit szeretettel vár. Mindannyian adunk egymásnak és kapunk egymástól, ahogy lehetőségeink engedik és szükségleteink kívánják. Célunk, hogy együtt létrehozzunk egy fenntartható világot, amelyhez mindenki saját képességei és lehetőségei szerint tud hozzájárulni, s amelynek mindannyian haszonélvezői vagyunk. Kezdeményezéseket karolunk fel, de nem kedvezményezetteket keresünk. Támogatókat gyűjtünk, de igazi célunk kapcsolódási pontok létrehozása. Egy olyan aktív társadalom a filozófiánk alapja, amely a természettel összhangban cselekvő közösségekre épít. Hisszük, hogy az egyéni célokat együtt sokkal könnyebben tudjuk megvalósítani, mert mindenkinek van olyan értéke, amelyet a jó ügy szolgálatába állíthat.

A PHI Alapítványnál azon dolgozunk, hogy azok is megvalósíthassák céjaikat, akik egyedül falakba ütköznek. Mi nem rászorulóknak látjuk őket, hanem olyan személyeknek, akik kezdő lökésre várnak. Tudjuk, hogy nem csak az lesz gazdagabb, aki lendületet kap, de az is, aki a lendületet adja. Filozófiánk egy új módja annak, ahogy az egyén értelmezi a társadalmat, az élővilágot, valamint önmagát azok részeként. Nem elegendő az államra hárítani a szociális és környezetvédelmi feladatokat, egy tevékeny társadalomban mindenki közvetlenül részt vesz azokban, ki-ki a maga módján. A PHI Alapítvány ennek a platformja.

A φ-ről

Felelősségvállalás

A PHI Alapítvány célja a társadalom közösségi felelősségvállalásának elősegítése. Segítő kart nyújtunk azoknak, akik átmenetileg nem képesek önállóan előrébb jutni és megbízható lehetőséget kínálunk azoknak, akik társadalmi érzékenységüknél fogva jótékonyan cselekednének, ám eddig ennek nem találták megfelelő módját.

Kristálytiszta hatékonyság

A PHI Alapítvány szigorú elvei mentén olyan kezdeményezéseket karol fel, melyek megbízhatóan nemes célt szolgálnak. Nagyon komoly szűrőnek vetjük alá φ-projektjeinket, így a PHI Alapítvány támogatása egy minőségi garancia is egyben: az adomány rendkívül hatékonyan és átláthatóan éri el az ellenőrzötten közjót szolgáló célját.

Iránymutatás

A PHI Alapítvány értéket mutat és értéket teremt. Folyamatosan frissülő és bővülő φ-tudástárunkban olyan ellenőrzött cikkeket, információkat találsz, amelyek hozzásegítenek, hogy jobban megértsd világunkat. Célunk, hogy a φ-közösség egyre tudatosabb legyen életvitelében, megértve a környezetünkre, a természetre gyakorolt hatásunkat.

Támogass projekteket!

A PHI Alapítvány folyamatosan több olyan ellenőrzött φ-projektet mutat be, amelyeken keresztül közvetlenül tudsz rászorulókat támogatni

Közösségünk tagjai

Támogatóink

Projektjeink eseti, vagy alapítványunk állandó adományozói, akik meggyőződtek hatékony és megbízható működésünkről. Támogatóink válláról levesszük a terhet, két kattintásnyi közelségbe helyezzük számukra azokat a jótékonysági lehetőségeket, melyek ellenőrzötten nemes célt szolgálnak, amelyek érdemesek adományaikra.

Vásárlóink

Termékeinket webshopunkban, illetve viszonteladói felületeinken megvásárlók szintén a φ-projekteket támogatják. Az egyes termékek oldalain látható, hogy a vételárból mekkora rész kerül adományként az aktív projektek számára jóváírásra.

Támogatottak

Projektjeink kedvezményezettei küldetésünk értelmében egy élethelyzetbeli pozitív fordulat után maradandóan előrébb kerülnek. Noha a projekt véget ér, nem szeretnénk elengedni egymás kezét, közösségben maradunk, mivel hisszük, hogy mindenki tud adni is, könnyen lehet, hogy a támogatott támogatóvá válik, ha nem is feltétlenül anyagi értelemben.

φ-szakértők

Egy-egy terület tudói, akik munkájukkal, szakértelmükkel segítenek. Bármihez is értesz, biztosan van olyan tudásod, tapasztalatod, amely másoknak, szükségben lévőknek hasznára válik. Legyél tanár, marketinges, jogász, asztalos, mérnök, gyógyító, pénzügyi szakember, kőműves, vagy diák, éppúgy teljes értékű tagja lehetsz csapatunknak. A φ-szakértők maguk döntik el, hogy milyen sűrűséggel, mennyi időt tudnak munkájukból/idejükből a számukra felajánlott szakmájukhoz passzoló feladatokra áldozni. A munkavégzés pro bono tevékenység, azaz azért anyagi juttatás nem jár. Viszont szakmai önéletrajzokban egy feltűnő előny a munkaerőpiacon!

Fővédnökök

Minden projektünk mögött áll egy fővédnök. Kitüntetett szerepe abban áll, hogy a projekt kitűzött határidejében megvalósuló sikere érdekében vállalja, hogy az akkor hiányzó támogatási összeget állja. Kiváló lehetőség ez azoknak, akik kifejezetten mecénás szerepben kívánnak fellépni egy-egy (akár általuk hozott) cél érdekében és akiknek ez személyes PR-jukban is hasznos (pl. művészek, közéleti szereplők). A fővédnök természetesen maradhat inkognítóban is, de örömmel vesszük, ha kifejezetten aktív fund-raiser szerepet tölt be, a projekt hírét víve. Fővédnöknek a phi@phialapitvany.hu email címen tudsz jelentkezni.

Online látogatók

Kerüljünk kapcsolatba akár honlapunkon, akár facebook oldalunkon, vagy hírlevelünk által, azon leszünk, hogy kapcsolatunk tartós, értékes legyen. Érdemes a PHI Alapítvány állandó követőjévé válni, mivel minden felületünkön folyamatosan megújúló és bővülő tartalmat kínálunk, új projektek felkarolásáról adunk hírt és termékkínálatunk is egyre bővül.

Csapatunk

Gergely Márton

kuratóriumi tag

Márton a szavak embere, a médiában dolgozik lassan két évtizede. Az alapítvány kuratóriumában ő jelenti a kétkedő pólust, hogy közös döntéseink általa is hűek maradjanak küldetésünkhöz. Feladatait társadalmi munkában végzi.

dr. Bulkai Péter

kuratóriumi elnök

Péter a tettek embere, 21 évnyi, versenyszférában gyűjtött vezetői tapasztalat után alapítóként célja tudását és képességeit a társadalom és a természet javára fordítani. Felel az alapítvány fontos döntéseiért, stratégiájáért és gazdálkodásáért.

Jóri Csaba

kuratóriumi tag

Csaba az ötletek embere, számos fontos cég marketingjét vezette határon innen és túl, megjárta a startupok világát is. Az alapítvány struktúrájának és arculatának védnöke, döntéseink élő lelkiismerete. Marketing stratégiai tudását és a jó szívét adja csapatunkba.

A φ védjegy

A PHI Alapítvány garanciát vállal arra, hogy az általa támogatott szervezetek, projektek és az általa forgalmazott termékek, szolgáltatások folyamatos minőségi ellenőrzésen esnek át és megfelelnek szigorú elvárásainknak. Ezek az elvárások az alábbi alapelvekkel összhangban kerültek kialakításra:

Egészséges

Ökológiailag egészséges, környezettudatos megoldásokkal dolgozik

Fair Trade

Az abban érintett szereplők mind méltó elbánást és juttatást kapnak.
Szervezetek esetén: non-profit, politikamentes, és értékteremtő/értékőrző tevékenységet végeznek.

Megbízható közösségi

Elkötelezett, tenni akaró emberek közössége. Megbízható, becsületes, tisztességes, tiszta hátterű és maximálisan átlátható, ellenőrizhető.

Fenntartható

A projektek a Föld élővilágát (ember/állat/növény) fenntarthatóan előmozdító aktív tevékenységet takarnak

Számunkra fontos az átláthatóság

A PHI Alapítvány hivatalos 2017. évi beszámolóját ITT, szöveges beszámolóját pedig ITT tudod letölteni és elolvasni!

A PHI Alapítvány hivatalos 2018. évi beszámolóját ITT, szöveges beszámolóját pedig ITT tudod letölteni és elolvasni!

A PHI Alapítvány hivatalos 2019. évi beszámolóját ITT, szöveges beszámolóját pedig ITT tudod letölteni és elolvasni!

A PHI Alapítvány hivatalos 2020. évi beszámolóját ITT, szöveges beszámolóját pedig ITT tudod letölteni és elolvasni!

Tudj meg többet a világunkról!

Tudástárunkban érdekes cikkeket, interjúkat találhatsz és olvashatsz a legújabb kapcsolódó kutatásokról is.